"Les aventures d'Alicia al país de les meravelles"


Por tercer año consecutivo el colegio Helios participa en el proyecto de CAIXAESCENA organizado por la Obra Social Fundación La Caixa.
Este año “Opteatrhelios II” (Optativa de dramatización-Teatro de 2º ESO) presentará “Les aventures d´Alicia al país de les meravelles” para nosotros va a ser un reto, pues la obra se va a representar en valenciano.
La sinopsis de la obra dice: “Un calorós dia d’estiu, seguint un conill blanc, la curiosa Alicia cau dins del màgic i boig país de les meravelles, on tot ocorreix a l’inrevés. Un món habitat per personatges extraordinaris i tronasts que li fan viure un seguit d’aventures desbaratades”.

El espectáculo se estrenará en el colegio dentro del marco de la XVIII Jornadas de Teatro y Expresión el día 21 de mayo de 2009 a las 15’00 h. y el día 22 de mayo en el Auditorio de L’Eliana a las 12’00 h.

CaixaEscena da soporte a los educadores comprometidos en la formación a través de las artes.
Ahora, al final del proceso, se llevan acabo las representaciones mostrando los resultados obtenidos. El auditorio de L’Eliana abrirá las puertas para compartir con el público este proyecto de participación social y educativo, nada más imaginable desde la diversidad.
Ánimo chicos y enhorabuena!

TEATRE I LITERATURA "Els fets de Jaume I"

Els alumnes de 2n i 3r d’ESO amb els seus professors de Valencià, Rafa i Susana respectivament, Andrea i José J., hem assistit a la representació teatral “Els fets de Jaume I” al teatre El Musical del Cabanyal(València)

L’obra “Els fets de Jaume I” pertany al projecte de Teatre i Literatura dirigit als alumnes d’ESO. L’objectiu general d’aquest projecte és apropar als alumnes elements del currículum de l’àrea de Valencià a través del teatre, com a un complement actiu de treball realitzat pels docents dins l’aula. Es tracta, en definitiva, d’oferir als alumnes la possibilitat de veure representades al teatre alguna de les lectures obligatòries del curs: en el cas de 2n d’ESO els alumnes han llegit “El llibre dels Fets”, ja que enguany, hem nomenat com a escriptor de l’any a Jaume I. D’aquesta manera complementem el seu aprenentatge. Creiem que el teatre és un mitja pedagògic per que els nostres alumnes puguen assimilar i assolir els continguts.El teatre com a eina per a millorar la comprensió de la literatura.

Hem intentat despertar l’interés per la lectura a través de la representació dels textos en el escenari. Doncs els actors i actriu han donat cos i vida a les veus del llibre i s’han adonat que la literatura parla de coses que tenen a veure amb ells i el món actual i d’aquesta forma que abandonen la visió de la literatura com una cosa avorrida. A més d’això intentem amb el teatre que puguen desenvolupar capacitats personals ( la imaginació, observació, creativitat), actituds socials positives (respecte, convivencia, treball d’equip) i sensibilitats artístiques (literatura, veu, música…etc)

“El llibre dels fets” és la crònica que Jaume I va deixar com a llegat històric i literari de la seua vida i del seu regnat. Un recorregut on palpem la personalitat del rei, qui ens explica en primera persona com es va enfrontar als problemes bèl.lics i polítics de la seua època: les revoltes de la noblesa, les conquestes de Mallorca i València, els alçaments dels musulmans encapçalats per Al-Azraq, el Conceli de Lió…

L’obra teatral “El fets de Jaume I”, parteix de la versió del Llibre dels fets publicada per Edicions Bromera, pren com a punt de partida els fets narrats pel propi monarca per endinsar-se en un espai de joc i diversió on els tres personatges ficticis, Orú, Ordós i Luú, reviuen els passatges que més marcaren al Rei. Situacions dures, situacions còmiques, situacions emotives…
Un espectacle per conèixer al que va ser i és tot un símbol per la nostra cultura, el Rei Jaume I El Conqueridor.

L’espectacle “El fets de Jaume I” està escrit per Xavier Dauder i dirigit per Martín Crespo amb els actors Carlos Galiana, Carol Linuesa i Ernesto Pastor.

Al finalitzar la representació hem realitzat un col.loqui entre els actors, Xavier Dauder i els alumnes.