Els amors de Bastià i Bastiana












L'altre dia, 26 de novembre 2010, els alumnes de 5é i 6é vam anar al teatre Escalante, a València i vam veure l'òpera de “ELS AMORS DE BASTIÀ I BASTIANA”
Tractava d’una òpera d’amor entre Bastià i Bastiana, els protagonistas d’aquesta història.
A Viena, l’estiu de 1768, un xiquet amb un extraordinari talent absorbeix la vida amb ansietat, és com si sabera que serà curta i la viu a gran velocitat.
Amb només dotze anys ha escrit diverses simfonies, la seua primera òpera i ha recorregut mig Europa com un virtuós intèrpret de clavecí, violí i piano.
És alegre, amb una energia desbordant i una capacitat de creació excepcional. Eixe xiquet s’anomena Wolfgang Amadeus MOZART.
Pel seu cap discorre un “divertimento”, un “sindspiel”, és a dir, una xicoteta òpera popular que parla de l’amor. L’amor! Eixe motor universal que mou la vida i que és el tema de tantes històries… Allí, Mozart ens conta els amors de dos amants.
En els amors de Bastià i Bastiana situem els enamoriscaments d’estos joves en els jardins d’un palauet, reconstruint un moment de la vida d’eixe Mozart-xiquet que revolucionarà la música amb la seua desimboltura i la seua inspiració.
Vam gaudir d’aquest interessant espectacle tant bé interpretat i … música en directe !
Maria Senent 6é B

No hay comentarios: