"L'home invisible"


Hui, 21 de gener, l'alumnat de 5é i 6é d' E. Primària i 1r i 2n d’ESO, junt amb els professors, hem tingut el privilegi d’assistir a l’estrena de l’obra “L’home invisible” al Centre Teatral Escalante de la Diputació de València
“L´home invisible” és una adaptació per a xiquets , de la novel.la escrita a finals del segle XIX pel britànic Herbert George Well, realitzada magníficament  pel dramaturg i guionista valencià Rodolf Sirera de reconegut prestigi nacional i internacional.

La companyia encarregada de posar en escena aquesta peça teatral de producció pròpia i de ciència-ficció ha sigut “La Pavana companyia Teatral”. Rafa Calatayud dirigix esta proposta que rendix homenatge a la literatura fantàstica de principis del segle passat i que permet veure sobre l'escenari junt amb l'atípic científic John Griffin, descobridor de la fórmula de la invisibilitat, a personatges com Sherlock Holmes i el doctor Watson, al doctor Moreau i inclús al protagonista de Psicosi, Norman Bats i sa mare.
Es tracta d'una divertida galeria de personatges que interpreten Albert Forner, Xavo Giménez, Nacho Diago, Anna Casas, Enric Jutgesses, Pepa Isard, Xoxe Giménez i Miguel Arnau. Esta peça, que conjuga la màgia del teatre, l'il·lusionisme i la música en directe del Premi Nacional de Música Joan Cerveró,


Hem gaudit d’un espectacle atrevit i original pel gènere que tracta, la ciència–ficció poc explotat al teatre, on s’ha barrejat  humor, misteri, màgia…i com no diversió.
La nostra enhorabona a la magnífica interpretació dels actors i actrius, músics i sense oblidar-nos del treball de l'equip tècnic.

Des que Wells el va crear, l’Home Invisible ha estat un referent en molts i diferents àmbits culturals. Dalí va pintar un quadre amb el mateix títol i Les tres bessones n’expliquen la història en un dels seus capítols. En el món anglosaxó és un personatge molt popular: la banda de rock Queen té una cançó titulada «L’home invisible», se n’han rodat diverses pel·lícules i sèries de televisió, podem comprar-ne la disfressa, se’n fan acudits, i, fins i tot, concursos a través d’Internet.

Ara sí podem comentar a l’aula les semblances i diferències que podem trobar entre la pel·lícula, la novel·la, i gràcies a La Pavana i L’Escalante, el teatre.

M’ho guardava tot per a mi.
Calia que prosseguira el meu treball
en condicions espantosament desavantatjoses.
Hobbema, el meu mestre,
era d’aquest que limiten la ciència,
i un lladre d’idees que sempre escorcollava les dels altres.
Ja coneixeu quina mala fe corre pel món científic.
Jo no volia publicar res perquè no s’atribuira una part de la meua glòria. [...]
No en parlava a ningú,
volia llançar el meu descobriment al món
amb una força aclaparadora
i fer-me cèlebre d’un sol cop.
                                        H. G. Wells, L’home invisibleNo hay comentarios: