11ª MOSTRA DE TEATRE ESCOLAR a Torrent



Una vegada més el grup OPTEATRHELIOS dels alumnes de 3r i 4t d'Ed. Secundària Obligatòria hi participem en una de les mostres escolars més ambicioses de la nostra Comunitat; la "11ª MOSTRA DE TEATRE ESCOLAR" que es celebra a la població de Torrent (L'Horta).

La MOSTRA està organitzada per l'Obra Social de la CAM i l'associació CUCURUCU Teatre i que els seu objectiu més important es doble: "donar suport als treballs que mestres i alumnat desenvolupen als col.legis i instituts i educar espectadors pel al teatre".

Els organitzadors desitgen seguir treballant per tal de potenciar el valor pedagògic i educatiu del teatre escolar, completar la formació dels estudiants i oferir vies de diversió i d'afició diferents.

El col.legi Hèlios de L'Eliana, ja porta des de la 5ª Mostra a l'any 2002 col.laborant i participant, any darrere any, en aquest projecte. En aquesta edició 2008 hi participarem junt a tretze grups més de Torrent, Alaquàs,Manises, La Pobla de Vallbona, Catarroja,Picanya, Alfafar i França. Amb obres diverses en edats i nivells i, a més a més, una obra en francés, idioma que una vegada més estarà present.Com quasi sempre, unes obres seran adaptacions d'autors; d'altres, creacions col.lectives. Totes amb un missatge educatiu i pedagògic.
Nosaltres inagurarem la 11ª Mostra de Teatre Escolar, el dia 29 de gener, i seguirà ininterrompudament, tots els dimarts, dimecres i dijous, a més dels divendres 15 i 22 de febrer, fins al dia 8 de març que serà l'acte de cloenda.

L'obra que hem preparat enguany és "EL BOSQUE DE VERONALAND". Adaptació lliure de "Romeu i Julieta" de W. Shakespeare estranada ja a l'escola en les "XVI Jornades de Teatre i Expressió" que organitza el departament d'artística del centre.Una obra que representa el món oníric de Shakespeare a partir dels amors impossibles de Romeu i Julieta. L'acció hi és a un bosc animat, on viuen éssers de fantasia que tan sols aquells que creuen en ells poden veure. Al bosc viuen dos tipus d'éssers, els Donyets i els Fats, i des de sempre han estat enfrontats els uns als altres. Enmig, el Príncep del Bosc intentarà solucionar el conflicte.


Els alumnes de 3r i 4t d'ESO;amb el professor Rafa (Prof.Teatre);les professores Aurora i Anna (Prof. de Ball); Víctor Prieto (ex-alumne i tècnic de so i il.luminació) i amb l'ajuda de José Mª (Manteniment i xofer) i el recolzament del professorat i direcció de l'escola; hem preparat amb gran il.lusió aquesta obra per tal que xiquets i xiquetes, joves i majors puguen gaudir d'un espectacle aconseguit amb l'ajuda d'uns educadors que no han escatimat a l'hora de dedicar hores i hores del seu temps lliure a cuidar tots els detalls que faran de "El Bosque de Veronaland" una representació que divertirà i emocionarà al públic, que acudirà a veure l'espectacle el dia 29 de gener a les 11 del matí a L'Aula de Cultura CAM Torrent.

Us esperem!! Cal que al segle de la tecnologia, el teatre continue movent i emocionant eixos aprenents d'actors i actrius que des de fa temps assagen generosa i intensament per sentir una vegada més el moment màgic en què una veu dirà:

AMUNT EL TELÓ!!!

...i els nostres cors continuaran vibrant amb el teatre.




No hay comentarios: